A beállításhoz szükséges adatokat a “Email cím felvétel értesítő” tárgyú levél tartalmazza:

A postafiók felvételéhez a telefon Beállításaiban a Mail (levelezés) kiválasztása után a Fiók hozzáadása pontot kell választani, ahol a szolgáltatók közül az Egyéb -et kell választani.

A megjelenő panelen a “Mail-fiók hozzáadása” választás után a kiértesítő alapján kell kitölteni az alap email adatokat. Innen a Következőre kattintva megjelenő panelre jutva kell bevinni a részletes adatokat.

Fontos, hogy itt lehet kiválasztani a fiók típusát (POP vagy IMAP), ami általában POP, s ezen beállítást később nem lehet módosítani, csak a fiók törlésével.

Az egyes mezők (a kiértesítő alapján történő) kitöltése után lehetséges a beállításokat elmenteni, amiket a telefon ellenőrizni fog.

Némely (régebbi) IOS verzió esetén esetben megjelenik, hogy a telefon nem bírja ellenőrizni az ssl kapcsolatot, ekkor lehetséges az SSL nélküli kapcsolódás engedélyezése.

A sikeres felvétel után célszerű a Beállításokban újra ellenőrizni a fiók paramétereit. A megjelenő “Haladó” pontban lehet ellenőrizni, hangolni.

Fontos beállítás lehet, hogy a letöltött emaileket mennyi idő után törölje a szerverről a telefon. Ha asztali gépről és telefonról is letöltjük az emaileket, akkor célszerű lehet beállítani, hogy a telefon ne törölje a szerverről a beérkezett emaileket, míg a gép esetén például csak 7-14 nap után, s akkor minden email mindkét eszközön megjelenik.

Fontos tudni, hogy több eszköz használata esetén ha POP(3) fiókot használunk, akkor az egyéb mappák nem szinkronizálódnak igy az egyes eszközök között, ekkor a telefon csak egy másodlagos eszköz, amin láthatjuk, hogy fontos üzenet érkezett, de azért persze tudunk (rövid) válaszokat is küldeni, ha szükséges.