Webáruház WordPress WooCommerce rendszerrel

Egy webáruház indítása előtt az első kérdés, hogy mennyire időigényes és nehéz annak létrehozása? Mi a hatékonyabb, gyorsabb, gazdaságosabb módszer? Valóban jobb egy webáruház rendszer? Mik az előnyei, mik a hátrányai a bérléssel szemben egy WooCommerce webáruház létrehozásának? Lehetséges 15 perc alatt egy komplett webáruház létrehozása?

Az első lépések

A WordPress rendszer egy ingyenesen elérhető blog kiszolgáló rendszerből mára egy univerzális honlap alapkiszolgálóvá nőtte ki magát. Ennek legelterjedtebb, szintén ingyenes kiegészítő modulja a WooCommerce bővítmény, mely egy kész webáruházzá varázsolja az alap rendszert.
Tulajdonképpen az internetes üzlet létrehozásakor nem is beszélhetünk szakmai fejlesztésről, hiszen ezeket a rendszereket csak néhány kattintással telepíteni kell. A lenti leírásban és videóban élőben is láthatjuk, hogy mennyire egyszerű feladatról beszélünk.

A létrehozás elemei

Egy WordPress honlap lényegében három elemből áll össze. Szükséges az ingyenes alap rendszer, ehhez tölthetőek le kiegészítő bővítmények (pluginek), majd a megjelenést meghatározzák a sablonok (themes). Érdekesség, hogy csak az alap rendszerhez a wordpress.org oldalán több mint 58000 kiegészítő és több mint 8000 megjelenés sablonból lehet választani. Az ezzel foglalkozó oldalakon pedig további több tízezer téma és kiegészítő áll rendelkezésre. Ha pedig csak a WooCommerce webáruházat nézzük, akkor a komoly tudású alap mellé is több mint 1000 kiegészítőből válogathatunk.

Az induláshoz a saját domain név regisztrálásán túl szükséges egy megfelelő tárhely (PHP,MySQL), amire telepíteni kell az alap rendszert.

Ezt ügyfeleinknek a nálunk lévő tárhelyre ingyenesen elvégezzük, így ezzel további teendő nincs is.

 

Valóban ilyen egyszerű?

Term